Főoldal
 
Hírlevél regisztráció


Megosztom a Twitteren! Megosztom a Facebook-on! Felveszem a Google könyvjelzőim közé! Megosztom a Startlapon!

Hagyományos népi gyógymódok: krémkészítés, tapaszolás, köpölyözés

Új, két napos tanfolyamunk résztvevői a vajákosok, füves emberek és népi gyógyítók által használt hagyományos népi gyógymódok közül a tapaszolás, a gyógynövények otthoni felhasználása, krémkészités és köpölyözés technikáját sajátíthatják el.

A népi gyógymódok egyik - egyszerűsége és hatékonysága miatt méltán közkedvelt - fajtája a tapaszolás.
Ehhez az egyszerű gyógyító módszerhez nem kell más, mint egy sebtapasz vagy géz, és a tudás, hogy mit, mivel, hogyan...
A tanfolyamon megtanulható többféle tapasz elkészítése, a különböző testtájakon való használatuk lehetőségei, illetve ellenjavallatai.
A tapaszok kiváló eredményességgel alkalmazhatók reumatikus panaszok, gyulladások, megfázások kezelésére, hogy csak néhányat említsünk. 

Szép hazánkban található számos gyógynövény tartalmaz olyan hatóanyagokat, melyek szintetikus úton nem helyettesíthetők. Ezek az anyagok segítenek a szervezetnek a betegség, problémák leküzdésében, azonban megelőző hatásuk is számottevő.
A tanfolyamon megtanuljuk, hogy miből és hogyan tudunk otthon, házilag, vegyszermentesen gyógynövény alapú krémeket készíteni. A résztvevők megismerkednek többféle gyógynövényes krém hagyományos receptúrájával, illetve betekintést nyernek az elkészítés rejtelmeibe.

A gyógynövény krémek és tapaszok a gyógyítás mellett szépészeti célokra (pl. narancsbőr) is eredményesen használhatók!

A tanfolyam tematikájának másik fontos része a köpölyözés.

A köpölyözés őseink által is alkalmazott természetes gyógymód, mely könnyen elsajátítható és nem igényel különösebb anatómiai ismereteket.

A köpölyözés lényege, hogy üveg edényben lánggal vákuumot hoznak létre és a kezelendő testtájra teszik. A köpöly a benne keletkezett vákuum hatására felszívja a szöveteket, ahol ennek következtében vérbőség alakul ki. A gyógyító hatást ez okozza, hiszen megindítja és normalizálja a szervezetben lévő energiaáramlást, feloldva ezzel a szervezetben lévő energiablokkokat, elakadásokat.

Mivel a köpölyözés számos betegség megelőzésére és gyógyítására alkalmas, hasznos lenne, hogy minden családban legyen valaki, aki ismeri és gyakorolja ezt a módszert.

A köpölyözés kiváló eredménnyel alkalmazható többek között váll, hát és derék panaszok, légzőszervi betegségek kezelésére, továbbá emésztőrendszeri, nőgyógyászati problémák, vese-, máj- és epepanaszok megszüntetésére. Betegség megelőző és immunrendszer erősítő hatása is ismeretes. Manapság helyi fogyasztókezelések és narancsbőr kezelés kapcsán is gyakran alkalmazzák látványos eredménnyel.

Mint az összes többi tanfolyamunkra, erre is a gyakorlatközpontúság jellemző:a technikák rövid történelmi és elméleti áttekintését követően a gyógymódok gyakorlatban történő elsajátítására helyezzük a hangsúlyt.

A tanfolyamot tartja: Tóth Tibor
A tanfolyam időpontja: 2012. augusztus 4-5., 2x7 óra
A képzés díja:20.000 Ft, a Tudó Emberek Iskolájának teljes képzésében résztvevők számára:16.000 Ft 
Helyszín: Tudó Emberek Iskolája


Jelentkezés a képzésre: a 70/210-9071-es telefonszámon 

   

Copyright © Tudó Emberek Iskolája   |   Minden jog fenntartva.

Magyarok Húsa Kft.   |   Sitemap